Kruddarehus produkter

Ägg


"Hönan är bara äggets sätt att tillverka ett annat ägg"

Med höns på gården har vi  gratis underhållning och dessutom lyxen med egna gyllengula ägg till frukost. Våra hönor är så frigående höns kan bli när de pickar runt på gårdsplan, i hagar och i vår trädgård, alltid i sällskap med en tupp eller två.


Ägg säljes efter tillgång, den mörka vinterna innebär lägre tillgång, men det tar de igen när solen börjar skina och våren tar fart. Tillången på ägg  kan även sjunka i perioder när en höna eller två smiter iväg för att ruva fram nästa generation... Men det är det väl värt! 


Äggen säljes i nya kartonger och otvättade för högsta hållbarhet.


18 kr / 6 pack 

30 kr / 12 pack

75kr / 30 pack 

Lammkött


"Bä, bä vita lamm..."

Våra lamm föds i välhalmad stor lösdrift och tillbringar så snart vädret tillåter sin tid på våra marker nere vid ringsjön. Ett kuperat naturbete som förutom gräs, örter, grenar och blad, även erbjuder både skydd och stora variationer i leken.


Förhandsbeställ lammkött genom att skicka en förfrågan. När du gjort din förfrågan får du en bekräftelse när nästa leverans är beräknad. Lammköttet levereras efter tillgång.

Alla lammdetaljer och färs är vakuum-förpackade och märkta med ursprung, vikt, datum och namn.


Lammlåda med finstyckade detaljer från ett halvt lamm. Innehåll: Benfri stek, skivad bog, ytterfilé, innerfilé, lammracks, lammfärs.


Ca vikt ett helt lamm: 14-20 kg. Den exakta vikten och priset vet vi inte förrän lammet är slaktat/styckat.


Pris: 120kr/kg

Honung

Våra små bin sliter och jobbar hela sommaren för att vi ska kunna njuta av deras honung.

Nyslungad honung är alltid flytande, men förr eller senare bildas kristaller i houngen och den kommer att få en fast konsistens.  Olika honungssorter stelnar olika fort, i regel kristalliseras mörkare honung  långsammare och får därför lätt grova kristaller, medan honung med en ljusare färg i regel kristalliseras snabbare och får finare, mindre kristaller.  Genom att varsamt värma houng som blivit fast kan man få den flytande igen, och den håller sig sedan flytande i en kortare eller längre tid beroende påvilken  sort det är.  Värm dock inte honungen till mer än 35-45 grader då mycket av det nyttiga i hounungen dör vid högre temperaturer.


Antalet samhällen vi har igång varierar, men vanligtvis har vi omkring fyra  bikupor  som vardera huserar flera tusen bin i varje. Honung skördas både sommar och tidig höst, och vid skörd finns  nyslungad honung att köpa, resten av året finns honung tappad på burk  så länge lagret räcker, när houngen tar slut finns det inget annat att göra än att vänta på nästa säsong.


40 kr / liten burk (350 g)

70 kr / stort burk (700 g)

700 kr / låda med 12 st x 700g

Kontakta oss:Kruddarehus Gård

Fulltofta 4079

242 94 Hörby


info@kruddarehus.se

Steve Clinch: 0709-840577

Malin Billberg: 0706-890411